joogafestival

Joogafestival – miten saat eniten irti tapahtumasta?

Pian se on täällä, Joogafestival 2019! Maaliskuussa jo seitsemättä kertaa järjestettävä Joogafestival on tällä hetkellä Suomen merkittävin joogatapahtuma. Olen osallistunut tapahtumaan lähestulkoon joka vuonna ja mielestäni tämä on paikka, jossa kaikki joogasta kiinnostuneet voivat kohdata. Tuo viikonloppu ei ole vain samanhenkisten kohtaamispaikka, vaan monipuolinen annostus kokonaisvaltaista hyvinvointia kaikille!
 
Joogafestival pidetään Kaapelitehtaalla 2.-3.3.2019. Tänä vuonna teemana on ääni ja hiljaisuus. Tapahtumassa on arviolta 140 näytteilleasettajaa, noin 100 näytetuntia ja lisäksi 40 houkuttelevaa luentoa eri aiheista. Festareille mahtuvat joogan lisäksi ainakin meditointi, pilates, mindfulness, ayurveda, luonnonmukaiset hoitomenetelmät ja ravinto, kestävä kehitys ja näihin liittyvä kirjallisuus.
 
Joogafestareiden rikkaus on siinä, että tarjonta on monipuolista ja siksi halusin jakaa muutaman vinkin, miten mielestäni tapahtumasta saa eniten irti ja miten luot itsellesi mielekkään festariviikonlopun.
 
 

Varaa liput ennakkoon​

 
Ennakkoliput eivät näillä festareilla ole turha juttu. Ennakkolipulla saat nimittäin varattua tunteja etukäteen ja osa tunneista täyttyy jo ennen festivaaliviikonloppua.
 
Tunneille voi toki myös jonottaa mikäli paikkoja on jäänyt vapaaksi. Minusta on ollut kuitenkin mukavampi tietää, että pääsen ainakin yhdelle minua kiinnostavalle tunnille, eikä minun tarvitse stressata jonottamisesta. 
 
Ennakkolippuvaihtoehtoja on erilaisia ja niihin kannattaa tutustua Joogafestivalin nettisivuilla.
 

Tutustu tunteihin ja opettajiin etukäteen

 
Tähän kannattaa käyttää hetki aikaa, sillä kuten sanoin, tarjonta on todella monipuolinen. Lue tuntien ja opettajien kuvauksia etukäteen täältä ja asetu aistimaan, mitkä kutsuvat sinua eniten. Varaa sitten vasta paikkasi tunnille.
 
Tänä vuonna olen itsekin Kaapelitehtaalla pitämässä Jaakko Elon kanssa Mindful Yin & Lumoava Livekitara workshopin. Tässä harjoituksessa yhdistyvät erilaiset meditaatioharjoitteet, yin, hiljaisuus sekä lumoavan, akustisen kitaran äänimaailma. Tervetuloa mukaan sunnuntaina 3.3. klo 13:15.
 
Myös luentoja kannattaa kurkkia etukäteen ja poimia ne, jotka kiinnostavat eniten. Luennot pääset tsekkaamaan täältä.
 
 

Heittäydy ja kokeile jotain uutta

 
Anna mahdollisuus suunnittelun lisäksi myös sattumille ja tee tilaa uudelle!
 
Mikäli olet esimerkiksi vannoutunut yin joogan harjoittaja tai seuraat tiettyä opettajaa, ehkä varaat paikan sellaiselle tunnille, joka ei ole entuudestaan sinulle tuttu.
 
Voit myös sokkona mennä jonottamaan tunnille, josta et tiedä mitään. Rakas ystäväni, joka oli harjoittanut joogaa noin 15  vuotta, löysi festareilta vähän vahingossa itselleen uuden joogaharjoituksen ja hän on nykyään kyseisen tradition opettaja! Hän ei mahtunut tunnille, jolle oli alunperin jonottanut ja eksyi sitten tälle toiselle näytetunnille, joka resonoi heti.
 
Ole avoin
 
Mielestäni täällä samanhenkiset ihmiset kohtaavat. Ole avoin, utelias, rohkea ja pidä aistit auki. Juttele ihmisten kanssa, käy kuuntelemassa luentoja ja tutustumassa näytteilleasettajiin. Meille suomalaisille ventovieraiden kanssa juttelu voi olla joskus haastavaa, mutta festareilla kaikilla meillä on jotain yhteistä – anna sen rohkaista sinua.
 
On myös tärkeää muistaa, että ei ole oikeanlaista joogaa, eikä yksi ole parempi kuin toinen. On vain erilaista joogaa ja kaikki ovat oman kokemukseni mukaan tervetulleita tähän tapahtumaan.
 
Tartu tarjouksiin
 
Monet näytteilleasettajat tuovat mukanaan myös hyviä tarjouksia koskien esimerkiksi joogavälineitä tai kirjoja. Suosittelen tarttumaan houkuttelevimpiin tarjouksiin. Festareiden jälkeen kannattaa käydä nappaamasi esitteet ja tarjoukset läpi.
 
Mikäli ostit esimerkiksi joogakortin johonkin tiettyyn studioon, osallistu ensimmäiselle tunnille mahdollisimman pian festareiden jälkeen, ettei innostus katoa ja ettet unohda käyttää ostamaasi tarjousta.
 
Itse odotan festareita jo kovin. Oletko suunnitellut tulevasi mukaan?
 
 
Eveliina 
 Tilaa blogini sähköpostiisi:

Jos kaipaat lisää lukemista:

agni-ruuansulatuksen-tuli
Jooga

Agni – mikä se on?

Tunteiden turbulenssia, väsymystä, turvotusta, ilmavaivoja, löysää vatsaa, saamattomuutta, ummetusta, heikotusta, tukkoisuutta, aivosumua, kovaa nälkää tai nälän puutetta. Systeemi on sekaisin. Vaikuttaa vahvasti siltä, että agni

Lue blogi »
Jooga

Syksy on vata-aikaa

Panin viime viikonloppuna ystäväni maatilalla merkille, että pellot ovat alkaneet kellastua. Antaessani katseeni vaellella laajemmin ympäristössäni huomasin, että koko maisema oli alkanut vaihtaa väriään hieman

Lue blogi »

Jaa blogi tutuillesi:

Facebook
Twitter
WhatsApp

Liity postituslistalle

Yhteys