IMG_6788

Keskittymisvaikeuksia? Häiriöitä unessa?

*Mainos Taimi.Love / tuotteet saatu / sisältää mainoslinkkejä

 

Tänä syksynä olen käynyt oman lähipiirin kanssa keskusteluja siitä, miten keskittymisestä on tullut viime vuosien aikana haastavampaa. Olen itsekin ajoittain huomannut häiritsevää muutosta: joskus olen siirtynyt viereisestä huoneesta toiseen, mutten sinne päästyäni ole muistanut, mitä tulin tekemään. Tai kesken kirjoittamisen saatan havahtua siihen, että olenkin päätynyt sosiaalisen median syviin uumeniin.  

Ja koska kohtaan ammatissani paljon ihmisiä, niin tiedän, että tällä hetkellä moni kamppailee saman kanssa. Keskusteluissa on noussut esiin se, miten mieli tuntuu laittavan vastaan juuri silloin kun yrittää keskittyä esimerkiksi tiettyyn työtehtävään. Melkein kuin mieli olisi koiranpentu, joka poukkoilee ympäriinsä eikä suostu istumaan, vaikka miten käskisi. Eivätkä jatkuvat ärsykkeet ja keskeytykset tietenkään helpota asiaa yhtään, koska huomion ohjaaminen takaisin siihen asiaan, mitä ikinä tehtiinkään, vie valtavasti resursseja ja energiaa.

 

Toinen aihe, mistä tulee puhetta ihmisten kanssa usein on se, että ei saada unta tai että heräillään eri syistä yön aikana. Päivällä ei saada keskityttyä, koska mieli poukkoilee ja illalla ei saada unta, koska mieli poukkoilee. Aikamoinen dilemma! Ja täytyy myöntää, että vaikka olen ayurvedan ammattilainen, niin nukkuminen on sellainen asia, jonka kanssa tulee itsekin joskus kamppailtua. Itselläni sellaiset asiat, kuten työntäyteiset ajanjaksot tai stressi vaikuttavat heti yöuniin ja lopulta toki myös focukseen. 

 

Joogaopettajana ja ayurveda elämäntaidonohjaajana minua tietysti kiinnostaa kehon, mielen ja sielun hyvinvointi, eli hyvinvointi mahdollisimman kokonaisvaltaisesti. Tästä syystä innostuin kun minulle tuli tilaisuus kokeilla Taimin tuotteita*. Eikä yhteistyö tuntunut ajankohtaiselta ainoastaan minulle itselleni, vaan näiden ihmisten kanssa käytyjen keskustelujen ja kokemusten takia yhteistyö tuntui tärkeältä myös kollektiivisesti. 

Taimilla on valikoimassaan hyvinvointia tukevia lisäravinteita ja erinomaisia tuotteita juurikin esimerkiksi keskittymisen ja unen tueksi. 

Jos Taimi * ei ole tuttu, niin ensimmäinen ilahduttava info on se, että Taimi on suomalainen lisäravinteita tarjoava yritys. Suomalaisuus on itselleni tärkeää ja varsinkin tässä ajassa kotimaisten yritysten suosiminen tuntuu tärkeämmältä kuin koskaan. Taimin toimisto ja suurin osa valmistuksesta sijaitsee Uudellamaalla. Mikrokapselointi toteutetaan ulkomailla, Ranskassa, mutta pyrkimyksenä on saada sekin Suomeen, mikä on valtavan hienoa.

Taimi haluaa tarjota parempaa hyvinvointia – heidän ajatuksensa on, että elämänlaatu paranee, kun keho ja mieli toimivat harmoniassa. Miten ayurvedistä! Ja itse olen asiasta tietysti täysin samaa mieltä. Taimilta löytyy myös toinen melko ayurvedinen arvo: he haluavat auttaa ihmisiä saamaan enemmän vuosia elämääni ja enemmän elämää vuosiin. Ayrvedassahan on kyse nimenomaan tästä, eli pitkäikäisyydestä.

Se, mikä Taimilla on tehty asiakkaan päänvaivan vähentämiseksi, on se, että tuotteet on suunniteltu toiminnallisuuden näkökulmasta, jolloin ihmisen ei tarvitse erikseen ostaa yksittäisiä mineraaleja tai vitamiineja. 

Itse valitsin kaksi tuotetta juurikin toiminnallisuutta silmällä pitäen. Testiin saapui keskittymisen tueksi *Focus Blend ja unen tueksi *Sleep Blend.

 

Näistä ensimmäinen, *Focus Blend, on mieltä ja aivotoimintaa tukeva ravintolisä, joka parantaa keskittymistä ja muistia sekä tukee aivojen terveyttä pitkäaikaisesti. 

Focus Blend sisältää: B1-vitamiini, B2-vitamiini, B3-vitamiini, B5-vitamiini, B6-vitamiini, B9-vitamiini, B12-vitamiini, Siiliorakassieniuute, Citikoliini, L-Teaniini, Ashwagandha, Bacopa,Ginkgo,  Yerba Mate, N-asetyyl, L-tyrosiini, Asetyyli-L-karnitiini. Ja tuote on myös vegaaninen, gluteeniton, sokeriton, maidoton, soijaton ja GMO-vapaa.  

Ainesosalistassa huomioni kiinnitti erityisesti kaksi tuttua yrttiä: ashwagandha ja bacopa eli brahmi. Nämä on molemmat ayurvedisiä yrttejä, joita käytetään paljon ja nimenomaan esimerkiksi mielen hyvinvointiin liittyen. Ashwagandha on juurruttava yrtti, jota käytetään nimenomaan keskittymisen ja muistin parantamiseksi sekä hermoston toiminnan vahvistamiseksi. Lisäksi ayurvedassa tällä tasapainotetaan liiallista vataa. Brahmia käytetään ayurvedassa myös keskittymisen ja muistin parantamiseksi ja sen sanotaan olevan erityisen hyvä aivoille. Lisäksi sillä lasketaan erityisesti liiallista pittaa, mutta myös vataa. Oli ilahduttavaa löytää listalta ayurvedisiä yrttejä!

Itse käytin tätä niin, että kun halusin saada jotain aikaan, lisäsin 1-2 annosta Focus Blendia kupilliseen teetä. Taimin mukaan Focus Blend tuo esimerkiksi:

 • Tasapainoista energiaa mielelle
 • Tasapainottaa kofeiinin aiheuttamat “energiapiikit” ja “tärinät”
 • Edistää “flow-tilaan” pääsemistä
 • Parantaa muistia
 • Edistää aivojen verenkiertoa
 • Alentaa pitkäaikaisessa käytössä aivojen tulehdustiloja
 • Suojaa ja luo uusia aivosoluja pitkäaikaisessa käytössä

Huomasin kokeilun aikana tuotteen vaikutukset erityisesti kirjoitustyötä tehdessäni. Olen syksyllä luonut joogaopettajakoulutukseen kuuluvaa manuaalia, jota varten minun on pitänyt rajata ja tiivistää sellaisia isoja konsepteja, kuten esimerkiksi joogan historia ja filosofia. Huomasin usein kirjoittaessani, että  aivan kuin katse olisi terävöitynyt, eikä mieli harhaillut muihin asioihin niin helposti. Tunsin, että minunn oli kevyempää keskittää huomio haluamaani asiaan ja sulkea muut ärsykkeet pois. Tuli vähemmän sellaisia tilanteita missä ajattelin, että: “Äh, mitä mä oikein teen täällä Instagramissa kun mun pitäis kirjoittaa ja käyttää aivoja ihan muuhun juuri nyt”.  Sain helpommin myös ryhdyttyä tuumasta toimeen – eli en esimerkiksi yrittänyt pestä pyykkiä kun piti kirjoittaa manuaalia. Pistin noin tuntia ennen työjaksoa Focus Blendiä kuppiin ja hetken kuluttua olin uppoutunut jo joogahistorian syvään päätyyn. 

Toinen valitsemani tuote oli *Sleep Blend. Käytin sitä iltaisin noin 1-2 tuntia ennen nukkumaanmenoa, eli otin silloin noin 1-2 annosta Sleep Blendiä. Lisäsin sen lämpimän veden joukkoon ja siemailin rauhassa joko iltajoogan lomassa tai vaan sohvalla jutellen puolisoni kanssa. 

Tämä rauhoittava ilta-juoma Taimin mukaan:

 • Hiljentää vilkasta mieltäsi
 • Rauhoittaa yliaktiivista hermostoa
 • Rentouttaa kehoasi
 • Alentaa stressi- ja ahdistuneisuuden tunnetta
 • Auttaa nukahtamaan nopeammin
 • Parantaa unenlaatua
 • Heräät virkeämpänä

Huomasin todellakin, että mulle tuli rauhallisempi olo. Pari kertaa huomasin Sleep Blendin toimivan työpäivän jälkeen niin hyvin, että meinasin pilkkiä sohvalla – tätä ei todellakaan ihan helposti tapahdu, eli hyvä uutinen minulle! Sleep Blendin käytön aikana nukahtamisvaikeuksia ja aamuyöheräilyä oli vähemmän. Lisäksi huomasin muutoksen tunnemaailmassani: suhteeni iltaan ja nukkumiseen oli kevyempi, kun en stressannut nukahtamista tai heräilyä niin paljon.

Sleep Blend sisältää: Magnesium, B6-vitamiini, Glysiini, Tauriini, Sitruunamelissauute, L-Tryptofaani, L-Teaniini, Kamomillauute, Kärsimyskukkauute, Sahramiuute, Reishisieniuute. 

Tässä Sleep Blend-yhdistelmässä mua kiinnosti erityisesti Sahrami. Sahrami on siis mauste, jota on käytetty ayurvedassakin pitkään ja se on tridoshinen, eli laskee kaikkia kolmea doshaa. Sillä on paljon terveysvaikutuksia, mutta ayurvedassa se tunnetaan antioksidanttisista vaikutuksistaan sekä kyvystään nostaa mielialaa, mikä tietysti on hyvä kun on menossa nukkumaan, murheet mielessä on vaikea nukahtaa. Lisäksi tuo sitruunamelissauute, jota tämä myös sisältää, tunnetaan ayurvedassa myös nimenomaan siinä, että se auttaa unettomuuteen ja rauhoittaa. Ja tässä on myös kamomillaa, joka tunnetusti rauhoittaa ja edesauttaa unta.

 

Ainesosaluettelo oli tehokas ja toimiva molemmissa ja itse käyttäisin molemp0ia tuotteita uudelleen. Tuntuu, että Focus Blend on sellainen tuote, jota pitäisi aina olla vähän kaapissa kun pitää tehdä jotain keskittymistä vaativaa kuten esimerkiksi ratkaista ongelmia. Ja sleep blendi on hyvä niille ajankohdille, kun tietää että nyt on tiukempi rutistus hetkellisesti tulossa. Sellaiset rutistukset vaikuttavat usein ensimmäisenä juuri uneen niin siksi ajattelisin, että tätä voisi olla hyvin hyllyllä valmiina. Minä todella tykkäsin näistä tuotteista, joten kiinnostaa tietää, onko nämä sulle entuudestaan tuttuja? 

 

Pääset tutustumaan *Taimiin tästä, *Focus Blendiin tästä ja *Sleep Blendiin tästä.

<3 Eveliina

Tilaa blogini sähköpostiisi:

Jos kaipaat lisää lukemista:

agni-ruuansulatuksen-tuli
Jooga

Agni – mikä se on?

Tunteiden turbulenssia, väsymystä, turvotusta, ilmavaivoja, löysää vatsaa, saamattomuutta, ummetusta, heikotusta, tukkoisuutta, aivosumua, kovaa nälkää tai nälän puutetta. Systeemi on sekaisin. Vaikuttaa vahvasti siltä, että agni

Lue blogi »
Jooga

Syksy on vata-aikaa

Panin viime viikonloppuna ystäväni maatilalla merkille, että pellot ovat alkaneet kellastua. Antaessani katseeni vaellella laajemmin ympäristössäni huomasin, että koko maisema oli alkanut vaihtaa väriään hieman

Lue blogi »

Jaa blogi tutuillesi:

Facebook
Twitter
WhatsApp

Liity postituslistalle

Yhteys