Blogi - featured

Musiikki joogatunnilla – biisivinkit joogeille

Musiikki joogatunneilla on tavallaan kaksiteräinen miekka. Monet ovat kertoneet musiikin syventävän läsnäoloa, mutta toisaalta olen kuullut joidenkin sanovan, että musiikki vie meitä pois tästä hetkestä ja kauemmas yhdestä joogan “päämäärästä”, pratyaharasta, joka on lyhyesti ilmaistuna aisteista vetäytymistä.

 

Itse uskon, että niin hiljaisuus kuin musiikkikin mahtuvat joogaharjoitukseen. Balance is the key, tässäkin.

 

Minulle musiikki toimii harjoituksen apuvälineenä, vähän kuten blokki. Olen usein musiikin avulla löytänyt uusia ulottuvuuksia kehostani ja mielestäni sekä saanut sukeltaa syvään sisäiseen harjoitukseen, jota musiikki on tukenut. Se, millaista musiikkia harjoituksen aikana soi, on itselleni tärkeää ja sanoisin, että jokainen kokeekin musiikin eri tavalla. Tällä hetkellä omaan harjoitukseeni ja sitä kautta myös opetukseeni kuuluvat pääosin kappaleet, joissa ei ole paljon sanoja. 

 

 

Oppilaat kysyvät minulta varsin usein soittolistoistani ja siitä syystä haluan jakaa joitakin listojen helmiä myös tänne. Alla siis kappaleita, jotka voit lisätä vaikka heti omalle soittolistallesi joogaharjoitusta varten tai muuten vaan.

 

Pääset kuuntelemaan kappaletta suoraan Spotifyssä klikkaamalla biisin nimeä ja artistia, nauti!

 

Prologue, Frans Bak

Kappale, jota joku ihailee aina kun se on soittolistallani. Eikä syyttä, onhan tämä upea ja sopii erityisesti shavasanaan.

 

Traverse, Garth Stevenson

Tämän herran tuotantoon suosittelen tutustumaan vähän laajemmin, hän on nimittäin todellinen taiteilija. Voyage ja Flying albumeilta löytyy toinen toistaan kauniimpia kappaleita, jotka sopivat niin passiiviseen kuin aktiiviseenkin harjoitukseen.

 

Devi Prayer, Craig Pruess & Ananda

Tätä ei voi olla rakastamatta, ei vaan voi. Soitan tätä usein ennen tunnin alkua, sillä mielestäni se luo rauhoittavan tunnelman. 

 

Sanación, Nicola Cruz

Olen tuntenut jo lapsesta asti vetoa Latinalaiseen Amerikkaan. Ei siis ihme, että Nicola Cruz eksyi soittolistoilleni noin vuosi sitten sattumalta Spotifyssa. Nämä rytmit nostattavat energiaa ja luovat liikettä, joten käytän niitä flow-tunneillani.

 

Mitä ajatuksia sinulla on koskien musiikkia joogatunneilla? Entä kolahtiko mikään näistä kappaleista?

 

Jos muuten haluat saada lisää biisivinkkejä, kannattaa tilata blogi, sillä näitä piisaa.

Eveliina

Tilaa blogini sähköpostiisi:

Jos kaipaat lisää lukemista:

agni-ruuansulatuksen-tuli
Jooga

Agni – mikä se on?

Tunteiden turbulenssia, väsymystä, turvotusta, ilmavaivoja, löysää vatsaa, saamattomuutta, ummetusta, heikotusta, tukkoisuutta, aivosumua, kovaa nälkää tai nälän puutetta. Systeemi on sekaisin. Vaikuttaa vahvasti siltä, että agni

Lue blogi »
Jooga

Syksy on vata-aikaa

Panin viime viikonloppuna ystäväni maatilalla merkille, että pellot ovat alkaneet kellastua. Antaessani katseeni vaellella laajemmin ympäristössäni huomasin, että koko maisema oli alkanut vaihtaa väriään hieman

Lue blogi »

Jaa blogi tutuillesi:

Facebook
Twitter
WhatsApp

Liity postituslistalle

Yhteys