Blogi - featured

Luonnonkosmetiikka: öljypuhdistuskakku

Nyt se tapahtuu vihdoin! Tästä olen puhunut Instastoryn puolella muutamaan otteeseen – blogi nimittäin laajenee joogan, ayurvedan ja mindfulnessin ulkopuolelle tällä sekunnilla.

 

Uusi aluevaltaus, luonnonkosmetiikka, on ollut itselleni hyvin tärkeä asia vuosia. Luonnonkosmetiikalla tarkoitetaan sellaisia kosmeettisia tuotteita, jotka ovat valmistettu mahdollisimman luonnollisista ja vähän prosessoiduista raaka-aineista. Ei synteettisiä väriaineita, hajusteita, rasvoja, alkyylisulfaatteja tai säilöntäaineita. Luonnonkosmetiikkaa ei myöskään koskaan testata eläimillä. 

 

Kaikki, mitä syömme tai imeytämme ihoomme vaikuttaa kehoomme sekä toki myös hyvinvointiimme. Luonnonkosmetiikka tekee hyvää hormonitasapainolle, kun kehoa ei kuormiteta turhilla synteettisillä kemikaaleilla. Lisäksi synteettisten valmisteiden epäillään olevan esimerkiksi lapseettomuuden tai rintasyövän taustalla. 

 

Luonnonkosmetiikan aluevaltauksen aloittaa Naantalissa valmistettu Ilona Luonkos öljypuhdistuskakku. Se, että tuote on valmistettu käsityönä Suomessa ja vielä kaupungissa, jossa kasvoin, saa minut haltioituneeksi. Kun ystäväni tarjosi minulle puhdistuskakkua testiin, en todellakaan kieltäytynyt.

 

 

Ilona Luokos Puhdistuskakku

 

Ihanat puhdistuskakut on valmistettu 100 % luonnon raaka-aineista ja lisäksi ne ovat vielä vegaanisiakin – juuri näitä asioita haluan omaan kaappiini (ja iholleni). Puhdistuskakut poistavat meikin ja epäpuhtaudet iholta yksinkertaisella, lempeällä ja tehokkaalla tavalla. 

 

Puhdistuskakkua hierotaan kuivien ja puhtaiden käsien välissä, jonka jälkeen käsiin irronnut öljy hierotaan kasvoille pyörivin liikkein. Kun meikki ja epäpuhtaudet ovat alkaneet irrota, kostutetaan musliiniliina tai puhdistussieni lämpimällä vedellä ja pyyhitään kasvot. Oma ihoni kiittää tästä helläväaraisesta puhdistuksesta.

Öljypuhdistuskakkuja on kolmenlaisia:

  • Rebirth kuivalle ja herkälle iholle 

  • Healing rasvaiselle ja epäpuhtaalle iholle 

  • Radiant kaikille ihotyypeille ja hajusteallergisille

 

Minulla on käytössä Rebirth, sillä ihoni on juuri nimenomaan kuiva ja herkkä. Rebirth öljypuhdistuskakun sisältämä raakakaakao puhdistaa epäpuhtaudet ja jättää ihon kirkkaaksi. Manteliöljy hoitaa ihoa tehden siitä ihanan pehmeän ja kimmoisan. Putsaria käyttäessani minulle tulee sellainen olo, että ihoani todella ravitaan ja hellitään. Varoitan muuten, että kakku tuoksuu niin hyvältä, että siitä haluaa melkein maistaa palasen.

 

Ayurvedisestikin ajatellen Rebirth sopii keholleni hyvin. Vatan tuoma kuivuus edellyttää, että ihoa ravitaan öljyillä niin sisältä kuin ulkoakin. Rebirth on siis hyvä vaihtoehto, sillä se ei ole liian puhdistava ja samalla kuivattava, vaan kookos-ja manteliöljy hoitavat ihoa. Pitta tekee taas puolestaan sen, että ihoni on herkkä, joten hellävarainen öljypuhdistus sopii myös siinä mielessä.

 

 

Pakkauksesta täytyy antaa kymmenen pistettä ja papukaija-merkki. Muovi on nimittäin alkanut ahdistaa itseäni viimeisten vuosien aikana todella paljon. Usein huomaan erityisesti kosmetiikkatuotteiden kohdalla miettiväni, että eikö muka ole mitään muuta vaihtoehtoa kuin muovi.

 

No, tämän putsarin kohdalla muovipakkaus ei ahdista, koska puhdistuskakku on pakattu muovittomaan ja maatuvaan kartonkiin. Puhdistuskakku ja sen pakkaus eivät siis jätä mitään jälkiä tälle maapallolle. Olen tästä asiasta niin iloinen, että tekisi mieli hyppiä! Tiedän, minne omat rahavirtani tulevaisuudessa suuntaan. #plasticfree

 

Pakkaukseen liittyy myös eräs toinen kiehtova ja hieman salaperäinen asia, nimittäin sen muoto – kuusikulmio. Kuusikulmio toistuu luonnossa jatkuvasti, kuten esimerkiksi mehiläiskennossa. Nykyään tiedetään, että mehiläisten kannalta tehokkainta on rakentaa kennot kuusikulmioiksi, eikä vaikka neliöiksi tai kolmioiksi. Näin vahaa kuluu vähiten – luontohan pyrkii löytämään aina taloudellisimman ratkaisun. Hunajakenno on todellinen luonnon taidonnäyte ja noudattaa maailmankaikkeuden geometrisiä sääntöjä. En tiedä, onko tämä tiedostettu päätös, mutta hauskaa symboliikkaa joka tapauksessa.

 

Ilona Luonkos öljypuhdistuskakkua voi ostaa esimerkiksi heidän nettikaupastaan tai jälleenmyyjiltä, kuten esimerkiksi Biodellyltä tai House of Organicilta. Hintaa tuotteella on 29,95 euroa.  

 

Miksi uusi aluevaltaus?

 

Haaveenani on luoda blogistani sellainen media, mistä voit saada uusia ideoita itsellesi, tukea hyvinvointiisi ja välineitä unelmiesi toteuttamiseen. Haluan myös olla viemässä maailmaa ekologisempaan, lempeämpään ja tiedostavampaan suuntaan. Tästä syystä blogi kasvaa jatkuvasti kokonaisvaltaisemmaksi sekä inspiroivammaksi samanhenkisille ihmisille.

 

Haluan kertoa aidosti ja rehellisesti niistä asioista, joilla olen saanut lisää hyvinvointia itselleni. Kuluttajana olen hyvin tietoinen ja joskus jopa liiankin harkitseva ja perehdyn asioihin syvällisesti. Siihen kuluu valtavasti aikaa! Jatkossa tulen vinkkailemaan teille toimiviksi toteamiani ja arvojeni mukaisia tuotteita aina silloin tällöin, jotta muutkin hyötyvät syvällisestä perehtymisestäni asioihin.

Eveliina

P.S. Tämä ei ole maksettu mainos, vaikka tuotteen sainkin ystävältäni ilmaiseksi. En myöskään saa rahaa mistään linkin klikkauksista.

 

Tilaa blogini sähköpostiisi:

Jos kaipaat lisää lukemista:

agni-ruuansulatuksen-tuli
Jooga

Agni – mikä se on?

Tunteiden turbulenssia, väsymystä, turvotusta, ilmavaivoja, löysää vatsaa, saamattomuutta, ummetusta, heikotusta, tukkoisuutta, aivosumua, kovaa nälkää tai nälän puutetta. Systeemi on sekaisin. Vaikuttaa vahvasti siltä, että agni

Lue blogi »
Jooga

Syksy on vata-aikaa

Panin viime viikonloppuna ystäväni maatilalla merkille, että pellot ovat alkaneet kellastua. Antaessani katseeni vaellella laajemmin ympäristössäni huomasin, että koko maisema oli alkanut vaihtaa väriään hieman

Lue blogi »

Jaa blogi tutuillesi:

Facebook
Twitter
WhatsApp

Liity postituslistalle

Yhteys